E-Ticaret Sektörü Büyüyor Perakendeci ve Toptancılar Hazır Mısınız?

E-ticaret sitesi sahipleri her geçen gün artıyor, ancak e-ticaret e halen dahil olmamış milyonlarca kişi var, sektörde satılmayan ürün olmasada artık tüm esnafın e-ticaret ortamında yer alması için bir şeyler yapılmalı.

E-Ticaret Sektörü Büyüyor Perakendeci ve Toptancılar Hazır Mısınız?

Gün geçtikçe e-ticaret sektöründe kayda değer çalışmalar ortaya koyuluyor, global projelerde elde edilen karlar ciddi rakamlara ulaşıyor, ancak halen bir çok esnaf e-ticaret sitesi açmaktan çekiniyor yada idare edememekten korkarak bu sektörde yerini almıyor. Peki bunlar için ne geliştirmeliyiz?

Bu konuda teşvik verilebilir mi?

Aslında bir planlama yapılırsa e-ticaret konusunda işi olmayanlara da kolay iş imkanı sağlanabilir. Bu imkanların devlet tarafından sağlanması da aslında bir nevi işi garanti altına alabilir. İnternetten biraz olsun anlayan kişiler bu sektörde çalışabilir. Bir merkez kurularak e-ticaret'e girmek isteyen ancak ürünlerini siteye entegre edemediği için, bu işe zaman ayıramadığı için, ilgilenemediği için yada sektörde olan biten bir çok olumsuz haberden dolayı çekinerek hareket eden esnafa güven verebilecek bir sistem geliştirilebilir. 

Bu merkezdeki personeller, başvuru yapan şirketlerin ürünlerini, sitesini ve satışına kadar herşeyini üstlenebilir. Aslında bu projelendirilebilir bir yapı ancak bunun için ciddi personel ve iş gücü gerektirir. Fotoğrafçısından, webmasterına kadar, ürün ekleme personelinden, kargo personeline kadar her türlü personel fazlası ile hazır olmalı. Tüm e-ticaret sitelerini takip eden yöneten sunucu takibi yapabilen bir merkez. Böyle bir istemin kurulması global pazarlarda ürün satışı imkanı sunduğu gibi bir çok ülkede değişik kazanç kapıları da oluşturacaktır. Ancak bunun yapılabilmesi için dediğim gibi devletim destek olması şart. 

Sektörüde olan kazançların milyar dolarlar ile ifade edildiğini düşünürsek, bu sektörde kazanımlar elde etmemek mümkün değil. Doğru strateji ve planlama ile elde edilecek olan bu projelerde ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak yatırımlar alınabilir. Alınacak olan yatırımlar yeniden teknolojilere yatırılarak farklı alanlarda değişik teknolojik gelişmleri de beraberinde getirebilir. 

E-ticaret sitesi alanında yapılan bir çok çalışma ciddi yatırımlar yapılarak gerçekleştiriliyor, ancak ülkemizde internete duyulan güven biraz karmaşık, bir yandan insanlar bir çok kişinin internet ortamında para kazandığını duyarken, bir yandan çevrelerinde internetten zarar görmüş olan kişilerin açıklamalarını yada boş boğazlıklarını dinliyor bu nedenle yatırımcılarında kafası bi hayli karışış. Devletin bu konud bir merkez kurarak kurumsal bir yapı oluşturup sektör de hem e ticaret firmalarının ürünlerini satarak, hemde ülkede perakendeci ve toptancıları bu sektöre dahil edebilecek bir dizi düzenleme getirebilirler. 

Ülkedeki her e-ticaret firması ürün satmayı hak ettiği gibi bu düzenleme sayesinde bu sisteme kayıt olmuş ve şu anda halihazırda müşterisi olan e-ticaret firmaları arasından seçim yapabilme özgürlüğü de verilebilir. Bu rekabeti arttıracağı gibi aynı zamanda verimliliği de arttıracaktır. Örneğin Devlet esnaflara bir e-ticaret firma listesi sunacak, bu listede e-ticaret ile uğraşan firmalar olacak müşteri bu firmalar içerisinde dilediğini her biri ile görüşerek seçebilecek. Müşteri ile iletişi kuracak olan firmalar müşteriyi kazanmak için koşullarında iyileştirme yada fiyatlarında iyileştirme yapabilecek. Ayrıca müşteri firmayı kendi seçtiği için sorumlu olan da devlet değil müşteri olacak. 

Bu sayede sektör de bulunan e-ticaret firmaları da esnaflarda aynı anda kazanmış olacak, sürekli aynı firmanın seçilmesi gibi bir durumda söz konusu değil, aylık maksimum 5 site yapabilme imkanı verilebilir dolayısıyla eğer bu alanda esnaflar tek bir firmaya yöneliyorsa diğer firmaların da iş yapabilmesi için kriterler belirlenebilir. Dolayısıyla hem internet ortamından kendi müşterilerine hizmet veren bu firmalar, hemde devletin sunmuş olduğu bu imkan ile yeni müşterilere de hizmet verebilecek durumda olabilir. 

Bu sadece fikir aşamasında olan bir proje, hayata geçirilmesi ise oldukça kolay ancak masraflı, bakalım ilerleyen zamanlarda bu tarz projelerde Devlet desteğini yada elini görebilecek miyiz?

E-ticaret sitesi sahibi olmak istiyorsanız linke tıklayın: E-ticaret 



HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.