MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimini açıkladı... Ön başvurular 2 Mart’ta

MEB, martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarında en fazla kontenjanı 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart’ta yapılacak. Sözlü sınavlarsa 14 Nisan-8 Mayıs arasında düzenlenecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimini açıkladı... Ön başvurular 2 Mart’ta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini dün paylaştı. Buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

KPSS’DE TABAN PUAN EN AZ 50
Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

EŞİTLİK DEVAMINDA BİLGİSAYAR KURASI
Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

EN ÇOK KONTENJAN AYRILAN İLK 5 BRANŞ

  BRANŞ KONTENJAN
1 Sınıf Öğretmenliği 3 bin 806
2 İngilizce Öğretmenliği 2 bin 2
3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 1.907
4 Okul Öncesi Öğretmenliği 1.676
5 İlköğretim Matematik Öğretmenliği  1.453

 

 

 

 

 

KAYNAK : HÜRRİYET



HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.