Son dakika: Türk tankları Afrin'de hedefleri vuruyor

SON DAKİKA HABERİ: TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ikinci gününde. Askeri kaynaklar, TSK tanklarının ÖSO güçlerine destek verdiğini belirtti. Ayrıca sınırdaki terör hedefleri topçu atışları ile vuruluyor.

Son dakika: Türk tankları Afrin'de hedefleri vuruyor

Son dakika haberi! Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde sıcak gelişmeler yaşanıyor. 

Anadolu Ajansı, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyon başlattığını duyurdu. ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek içeride ilerlemeye başladı.

TOPÇU ATIŞLARI YAPILIYOR

 

ÖSO'ya bağlı birliklerin, operasyon başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuluyor. Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

TSK TANKLARI ÖSO GÜÇLERİNE DESTEK VERİYOR

Askeri kaynaklar, TSK tanklarının ÖSO güçlerine destek verdiğini belirtti.
Örgüt üyelerinin köy ve kasabalalara çekildiği ifade edildi. Kırsalda çok direnişle karşılaşılmadığı kaydediliyor.

İŞTE 21 OCAK 2018 AFRİN HAREKATINDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

10.21 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, TSK tankları sahada ilerlemekte olan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve örgüt üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

09.50 Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, bugün Suriye’ye komşu olan ülkeler Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, Zeytin Dalı Operasyonu hakkında bilgilendirmede bulunacak.

09.38 ÖSO'ya bağlı birliklerin Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarını başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyulmaya başlandı. 

 

KAYNAK : MEDYAFARESİ



HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.