TYF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Kurul Divan Başkanlığı’nı Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu yaparken, kurul Burhanettin Hacıcaferoğlu, Ömer Faruk Şirvan ve Selçuk Demirel’den oluştu. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Erkan Yalçın ile Barış Bul’un yarıştığı seçimde 223 delegeden 204’ü oy kullandı. 108 oy toplayan Yalçın, TYF’nin yeni başkanı olurken, diğer aday Barış Bul ise 96 oyda kaldı.
Federasyon başkanlığına seçilen Erkan Yalçın, oylama sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Buradaki yarışı ben kazanmadım, Türkiye kazandı. Bu yarışın galibi TYF ailesidir. Çıktığımız bu yolda desteğini esirgemeyen, oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederim. Bu camia, hak ve adalet üstüne olacak. Bir olacağız, birlik olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun.”
YÖNETİM KURULU
Yalçın’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı;
"Ali Güven, Haluk Önem, Afife Beşik, Salih Başparmak, Fatih Sezer, Dilek Mosturoğlu, Selçuk Demirel, Yaşar Ayhan, Kerim Altıay, İrfan Özdemir, Abdulsamet Korkmaz, Özgür Bayazıtlı, Murat Tunçbilek, Ramazan Aslantaş."
(Cem Geçim/İHA)
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.