İşte bilinen Dünyanın En Eski Şarkısına Kulak Verin Sümerlere Ait Olduğu Düşünülüyor

Sümerlere ait, 3400 yıl öncesinden kalan dünyanın en eski müzik parçası modern notalara dönüştürülerek yorumlandı. Uygarlığın en eski şarkısı haberimizin detayında...

İşte bilinen Dünyanın En Eski Şarkısına Kulak Verin Sümerlere Ait Olduğu Düşünülüyor

Batı müziğinin kökenine dair bütün bir konsepti değiştirdiği iddia edilen uygarlığın en eski müzik parçası modern notalara dönüştürülerek yorumlandı.

California Üniversitesi profesörü ve Berkeley Antropoloji Müzesi’nin küratörü Anne Draffkorn Kilmer, M.Ö. 14 yüzyıla dayanan tabletleri 15 yıl boyunca çözmeye çalıştı. Kilmer’ın çalışmaları ortaya dünyanın en eski şarkısını çıkardı.

Çivi yazısı 36 tablet gün ışığına çıkartıldıktan sonra literatüre ‘Hurri İlahisi’ ismiyle kaydedilen şarkı tam 3 bin 400 yaşında. 

Keşfedilen ilahi, Ugarit tanrıçası Nikkal için bestelenmiş. Tabletlerde, ilahilerin arpla nasıl çalınacağına dair açıklamalar da mevcut. 
Arkeologların paha biçilemez kadar değerli olarak betimlediği nota tabletlerinin hepsi bugün Ulusal Şam Müzesi’nde sergilenmekte.

Bizlere bugün ki dünyanın temel yapı taşlarını oluşturmuş olan sümerler hakkında daha nice bilmediklerimiz ortaya çıkıcaktır. 

Bugün Kulladığımız Matematik , Fizik , Kimya , Biyoloji ve Sanat ı bizlere sunan ve bizlerden binlerce yıl önce yaşamış bir topluluk nasıl olurda bizlerden daha ilerde olabilirler. 

Haber Videosu

https://youtu.be/Brvy4BbK2ZQ


HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.