Bitcoin işlem ücretlerinde %70'e kadar tasarruf imkanı!

Evet yanlış duymadınız size birazdan açıklayacağım özellik sayesinde Bitcoin Transaction Fees (İşlem Ücretlerinde) yüzde yetmiş'e varan tasarruf elde etmenize yardımcı olacağız. Geliştiriciler bunu anlayabilir ancak normal kullanıcı için bu durum pek değişmiyor. Network Fees, Transaction Fees, ya da bir diğer adı ile Mining Fees şu sıralar bitcoin de el yakıyor.

Bitcoin işlem ücretlerinde %70'e kadar tasarruf imkanı!

Buna inanmanın güç olduğunu biliyorum. Ancak bunu şu anda Xtremcoin çalışmasında aktif olarak entegre etmeyi başardık. Biraz karmaşık bir algoritma oldu ancak bunu başarabilmiş olmak beni mutlu etti. Birazdan sizlere bunun açıklamasını yapmaya çalışacağım. Dilerim açıklayıcı olur. 

Bitcoin algoritmasında geçmişten bu yana bir çok güncelleme gerçekleşmiş ve bu güncellemeler yeni teknikler ile bazı dataların daha rahat kullanılabilmesine olanak tanımıştır. Geliştiricilerin teknik kullanımları her geçen gün daha farklı algoritmalara dayanan prensipler ile yeni boyutlar kazanmış ve kazanmaya devam etmektedir. 

İlk olarak toplu gönderi işleminden bahsetmek istiyorum. Algoritma temelinde "Multi Address Sending" Mass Sending gibi terimler bazı API ve Açık Kaynak Kodlu yazılımlarda görebilirsiniz. Temel olarak bahsedeceğimiz olay da aslında bu. Bir adress üzerinden gönderim yerine yani tek bir ID'den göndermek yerine toplu gönderi kuralını uygulayacağız. 

Örnek bir tablo çizelim. 

A: klhegflkwheglbygbwkybkwysbwlylwgul  Adresi (Gönderici)

B: wehfrlşwuhegluhglwhgthwlgthlwjhwgw  Adresi (Alıcı)

Eğer bu tablodaki kurala göre gönderici adresinden alıcı adresine direk olarak bireysel bir gönderi yapacak olursanız ve Stohshi/byte I 380/419 olarak kullanırsanız en az ödeyeceğiniz rakam yaklaşık olaran 0.013 BTC ile 0.03 BTC arasında değişecektir. Bunun olması göndericilerin sizin sitenizden ayrılmasına ve daha uygun olan hatta hiç ücret almayan sitelere yönelmesine neden olur. Hiç bir kullanıcı harici bir ücret ödeme taraftarı değil. Bu nedenle en uygun koşullarda işlem yapabileceği siteleri tercik eder. Block Konfirmasyonu olarak 2 block kullanabilir yada 12 ile 60 block arasında bir Block Konfirmasyonu tasarlayabilirsiniz. Bu temel tasarımdaki fark 2 Block Konfirmasyonunda ulaşım oldukça kısa sürede gerçekleşecek ve Stoshi olarak da ortalama 226 Byte ile 760 Byte arasında bir data göndereceksiniz. Bireysel gönderimde yaşanan en büyük sorun datayı sıkıştıramıyor olmak. Burda önemli olan size ait olmayan bir sistemde minimum ve maximum gönderi tutarını belirleyemezken nasıl bir sıkıştırmadan bahsedebildiğimiz. 

Sıkıştırma aslında data yoğunluğunun temsili terimi diyebiliriz. Burda birleştirme demek daha doğru bir tabir olabilir. Bunu yapabilmek için aşağıdaki tabloyu izleyiniz. Burada çok fazla detaya inmeden temel mantığı sizlere anlatmaya çalışıyorum. Lütfen mantık döngüsünun bu kadar kolay olduğunu düşünmeyin oldukça fazla hesaplama ve analiz yapmanız gerekiyor. 

Gönderici A : kwhjfkwjwhfwkhrkjhwrlghjwejrlwkgh Alıcı  E: kjwehdjkwghefkjhgwegwkhgef

Gönderici:B: khjwfrelkjwehrlkjwehrlkjhelrhelkehkj  Alıcı  F: lkjflrkhjwejkfrhelhfrekerhflekeh

Gönderici C: jherflkjherflgkjherljkrhgfelkhjekrjhlkjh Alıcı G: wfjkhwgkhfgwkhjwgfwkjhgfkwj

Gönderici D: lkkhjreflkjehfljwehrflkjherkjfheljkerhle Alıcı H: wkjhfrljwerhflkjhrfljkehlehfrlkle

Burada verdiğim 4 adresin 4'ü de gönderici her biri ayrı kişilere gönderiyor hiç biri aynı kişiye değil yani her biri farklı bir kullanıcı burada sadece 4 adet örnek verdim ancak bunu dakika ile topladığımızda 40 kişi de olabilir. Sorun değil. Burada yapılan gönderileri Database'de kendi sisteminize göre bir bekletme süresine dahil ediyorsunuz. Bu bekletme süresi ile diğer göndericilerin de gönderimlerinin toplanmasına yardımcı olacaktır. Örneğin 10 dakika içerisinde toplanan tüm göndericilerin sayısı 70 oldu. Toplu halde gönderiyi sağlayarak hem zamandan tasarruf edecek hem de gönderi hızı yükselterek daha ucuza maledeceksiniz. 

*******************************************************************************************
var recipients = [];
recipients.push({address: ' kjwehdjkwghefkjhgwegwkhgef', amount: 0.1 * 1e8});
recipients.push({address: ' lkjflrkhjwejkfrhelhfrekerh', amount: 0.2 * 1e8});
recipients.push({address: ' kjwehdjkwghefkjhgwegwkhgef', amount: 0.1 * 1e8}); 
recipients.push({address: ' lkjflrkhjwejkfrhelhfrekerh', amount: 0.2 * 1e8});
recipients.push({address: ' kjwehdjkwghefkjhgwegwkhgef', amount: 0.1 * 1e8});
recipients.push({address: ' lkjflrkhjwejkfrhelhfrekerh', amount: 0.2 * 1e8});
recipients.push({address: ' kjwehdjkwghefkjhgwegwkhgef', amount: 0.1 * 1e8});
recipients.push({address: ' lkjflrkhjwejkfrhelhfrekerh', amount: 0.2 * 1e8});

var walletPassphrase = 'incorrect horse battery stable' // replace with wallet passphrase

xtremcoin.wallets().get({id: walletId}, function(err, wallet) {
  if (err) { console.log("Error getting wallet!"); console.dir(err); return process.exit(-1); }
  console.log("Balance is: " + (wallet.balance() / 1e8).toFixed(4));

  wallet.sendMany({ recipients: recipients, walletPassphrase: walletPassphrase }, function(err, result) {
    if (err) { console.log("Error sending coins!"); console.dir(err); return process.exit(-1); }

    console.dir(result);
  });
});

***********************************************************************************************************************************

Burdaki örnek de alt alta sıraladığım liste sınırsız sayıda uzayabilir ne kadar çoğalır ise o kadar iyi sizin için gönderilen kişilerin sayısı çoğaldıkça ödeme yapacağınız tutar düşecektir. Bir çok datanın her defasında ayrı ayrı merkezi olmayan bir sistemde dönmesinden ise 1 tek datanın dönmesi ve tek bir kod ile dağılımları gerçekleştirmesi zamandan, paradan ve network ücretlerinden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. 

Mantık olarak düzenleme ve algoritma tarafında tamamen sizin elinizde bunun dışında hiç bir yöntem ile network fees yani işlem ücretlerini düşürmeniz mümkün değil. Sürekli değişken olan network ücretlerinin giderek yükseldiğini düşündüğünüzde toplu gönderimin avantajlarını fark edeceksiniz. 

Temel kuralda sizlere bahsettiğim sıkıştırma yöntemi aslında birleştirerek tek seferde göndermek. Burada yine Stoshi'yi 380/419 arası kullanabilirsiniz. Block Konfirmasyonunu 2 Block ile sınırlayabilirsiniz. Bu olduğu halde network fees ödemeleriniz 5-10 doları geçmeyecektir. Toplu olarak bir Byte çıktısı alacaksınız örneğin 72 gönderim için 7640 Byte bu rakamın yüksek olduğunu düşünüyorsunuz ancak 7640 Byte'ı 72'ye böldüğünüzde çıkan sayı şaşırtıcı derecede az olacaktır. 226 Byte'ın altını göremediğiniz sistem de 70 byte lık bir gönderime sahip olmak. Bence olağan üstü bir kazanç. 

 


Editör: Hakan ATABAŞ

HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.