Dr. Pelling, bitkilerde damar oluşumuna yardım eden ve çevresindeki hücrelerin işgaline açık yapıların bulunduğunu, bunu geliştirebilmenin zor olduğunu fakat bu sorunu çok ucuz bir malzeme ile çözdüklerini söyledi.
Pelling, bir sonraki adımın, bu yöntemin daha karmaşık sistemlerde, organ, kemik ya da kaslarda kullanılıp kullanılamayacağını denemek olacağını, bunun çok hesaplı malzemeyle, birçok farklı yapıyı geliştirebileceklerini ifade etti.
Laboratuvar "iskele yöntemi" olarak tabir edilen tekniği kullanıyor. Elmadaki bazı hücreler ayıklanıyor. Geriye kalan selüloz, hücre üretimi için "yapı iskelesi" olarak kullanılıyor.
Yapılan deneyde elma kulağın denendiği farelerin bağışıklık sisteminin yapıya karşı çok az tepki gösterdiği gözlemlendi. Kulağın kullanılabilirliği için klinik testler devam ediyor.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.