Toronto Üniversitesi'nde bilim insanları çok ilginç bir araştırmanın peşine düştü ve bu araştırmayla belki de en çok merak edilen konuyu da aydınlatma fırsatını elde etti.
Geçtiğimiz günlerde Toronto Üniversitesi'nde geliştirilen yapay zeka, teknolojinin nasıl geliştiğini de bir yerde ortaya koyuyor.
GÖNÜLLÜLERE EEG YERLEŞTİRİLEREK VERİ TOPLANDI
Yardımcı Doçent Doktor Adrian Nestor ve öğretim görevlisi Dan Nemrodov öncülüğünde sinirbilimciler, gönüllülerin kafasına elektroensefalografi (EEG- beyin dalgası okuma ekipmanı) yerleştirildi.
Gönüllülere bazı kişi yüzleri gösterildi. Toplanan veriler ışıgında, EEG'nin bu konudaki hızı ve zihinsel algıları göresele dökme konusunda başarılı sonuçlar elde edildi.
YAPAY ZEKA GÖRSELLERİ 0,17 SANİYEDE OLUŞTURDU
Yukarıdaki fotoğrafın sol tarafında katılımcıların yüzü görünüyor, sağ tarafta ise yapay zekanın tahmin ederek oluşturduğu görseller yer aldı. Yapay zekanın bu görselleri oluşturması ise 0.17 saniye sürdü.
ÇOK FAZLA TEST YAPILMASI GEREKİYOR
Yetkililer yapay zeka sayesinde zihin okumanın kolaylaşabileceğini belirterek bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Ancak yetkililer çok fazla test yapılması gerektiğini vurguluyor.
KAYNAK : EN SON HABER
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.