Hakan ATABAŞ

Hakan ATABAŞ

Dünya'nın Yerel Para Birimi Ripple Oldu.

Uzun zaman önce Ripple'ın yeni nesip bir teknoloji olduğunu ve bir bapımlılığı olmadan yani madenci ihtyacı olmadan sistemini kendi içerisinde bir kaynak yönetimi ile merkezi olan kripto para dolarak sizlere lanse etmiştim. Şimdi Merkezi Olan diyorum çünkü diğer para birimleri bir merkeze bağlı olarak çalışmıyor. Dolayısıyla her ne kadar size mantıksız gelsede en güvenli liman Ripple olarak karşımıza çıkıyor. 55 Milyarlık varlığını bir Escrow firmasına kilitleyen Rİpple dünya'da sayılı Kripto Para yatırımları arasında yerini çoktan aldı. 

Türkiye'de Ripple Gateway ve Ripple Cüzdan Hizmeti ilk olarak Xtremcoin'de lanse edildi ve duyuruldu. Mükemmel kripto altyapısı sayesinde en güvenilir cüzdanlardan bile bir çok özellik açısından daha güvenli olan Xtremcoin. Kendi alanında lider olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni teknolojileri entegre etmesinin yanı sıra. Güvenlik katmanlarında farklı güvenlik modellerini de modüler olarak sisteme dahil ediyor. 

Ripple'ın sisteminde Iternal Transfer olmamasına rağmen ilk olarak Xtremcoin'de Internal Transfer imkanı kullanıcıya sunuldu. Bu sayede bir çok işlemi çok daha kısa sürede yapabilmenize olanak tanıyan Xtremcoin yeni nesil bir teknoloji çalışması üzerinde de aralıksız çalışmalarına deva ediyor. 

Ripple neden bu kadar değer kazandı?

Bir paranın değeri varlığına eşit oran ile değişiyor. Şöyle ki: Bitcoin'in bu değere sahip olmasının başlıca nedeni tamamen 21 milyon adet kadar küçük bir miktarı olması. Bitcoin networkü üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Ayrışmalar gerçekleşti. Bitcoin Cache ve Bitcoin Gold olarak zincir ayrılıkları oluştu. Her biri aslında Bitcoin'in yolunu açmak için tasarlanmış bir yapısal değişiklikti. Bitcoin'de sıkışan transferlere çözüm olmak adına bu ayrılıkların yaşanması blockları biraz olsun rahatlattı ve doğal bir Segwit yapılandırması gibi gösterildi. 

Ripple ise bu tür şeylere bağlı olmadan merkez kurarak bir sistem ağı yani bir network oluşturdu. Ripple aslında bir para birimi değil. Kendi networkü içerisinde kullanıma ve dolaşıma imkan verdiği XRP'nin merkezi Ripple. Dolayısıyla XRP'nin değeri de bu nedenle daha profesyonel şekilde çıkıyor. Yatırımcılarını rahatlatmak adına Ripple Güvenilir bir Escrow firmasına sahibi olduğu tüm paranın büyük bir kısmını depoladı. 55 milyar gibi büyük bir rakamı kilit altına aldı. 

Bu nedenle Piyasada olan paranın miktarı bir anda yarıdan fazla azaldı. Elde olanlar değerlendi ve satışlar gün geçtikçe daha çok hız kazandı ve rakamlar akıl almaz şekilde üst seviyelere çıktı. Şy anki değeri yaklaşık 1 dolara olan Ripple'ın gelecek nesil tüm paralardan daha güvenli olacağını biliyoruz. Ancak şunu söylemek gerekir. Bitcoin'in elinden tahtını alabilecek bir diğer para birimi ne yazık ki yok. Sadece Stoshi'nin elinde bulunan bir milyon değerindeki Bitcoin kafalarda soru işareti bırakıyor. Ne zaman piyasaya süreceği belli olmayan para her zaman korkuya neden oluyor. 

Bulgaristan'ın kaçakçıların hard diskinde el koyduğu Bitcoin sayısı 230 bin bu rakam bulgaristanın tüm borcunu odeyebilecek bir rakam bunun piyasaya sürülmesi de çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle Bitcon biraz daha temkinli gitmeye başladı hatta öyle ki değer kaybetmeye bile başlayabilir. 

Sonuç olarak daha önceki makalelerime bakacak olursanız Ripple'ın yeni nesil bir teknoloji ve para olmasının yanı sıra tek merkezli kripto para olmasını da yabana atmayın. 

Alın biraz dursun kenarda. Hersi gider Ripple kalır. 

Allah'a ısmarladık.


MAKALEYE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.